TWIN NOIR (DE) / GREY GALLOWS ft. Cleopatra Kaido (GR) / VENTIRATI (GR) - Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 - Death Disco Club

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 12:30
Γράφτηκε από:

TWIN NOIR (DE) / GREY GALLOWS ft. Cleopatra Kaido (GR) / VENTIRATI (GR)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Death Disco Club

Athens, Greece

Doors at 20:30

Facebook Event

ElektroSpank PR & VoodooD Productions proudly present:

TWIN NOIR (DE)

GREY GALLOWS ft. Cleopatra Kaido (GR)

VENTIRATI (GR)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Death Disco Club

Athens, GR

TICKETS: 15€ (PRESALE) / 20€ (ON SPOT) - PRESALE VIA MORE.COM

https://www.more.com/music/twin-noir/

TWIN NOIR

Οι TWIN NOIR είναι ένα Post-Punk/Wave/EBM duo από το Βερολίνο. Δημιουργήθηκαν το 2021 από τους Cody Barcelona (φωνή, ηλεκτρονικά, κιθάρα) και Ian Volt (φωνή, μπάσο). Η μουσική τους ισσοροπεί ανάμεσα σε electronic monotonic ήχους, raw punk riffs, ατμοσφαιρικές μελωδικές στιγμές, σε συνδυασμό με minimalistic στίχους στη μητρική τους γλώσσα. Ο ήχος των TWIN NOIR διαμορφώνεται από ένα analog tape machine, ένα sampler, κιθάρες και theremin, μέσω των οποίων δημιουργούν το δικό τους blend, με στοιχεία Punk και Wave. Technoid beats, δυνατές μπάσογραμμές μαζί με catchy synthesizers και κιθάρες, προκαλούν το απόλυτο danceable mood. Οι επιρροές τους ξεκινούν από μπάντες όπως οι KRAFTWERK και DAF μέχρι EBM και Techno, καθώς και Punk, Rock από τα 70's έως τα 90's.

On stage, οι TWIN NOIR εντυπωσιάζουν με δυναμικό performance και χορευτικό ήχο. Τα shows τους είναι εμπνευσμένα από την club cultue του Βερολίνου, το Punk και το Vaudeville, με στόχο να γιορτάσουν και να εκδηλώσουν την ελευθερία, τη δημιουργικότητα και την τέχνη. Εμφανίστηκαν live στο Βερολίνο το 2022 και έκτοτε, σε 17 χώρες, στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Βαλκάνια και το Μεξικό, όπου ηχογράφησαν το μισό ντεμπούτο τους album. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν στη Λισαβόνα, όπου ηχογράφησαν επίσης το επερχόμενο, "2 Punks and a Tape Machine - Chapter //", το καλοκαίρι του 2024. Από τις σημαντικές στιγμές για τους TWIN NOIR είναι η παρουσίαση τους από τον Iggy Pop, στην εκπομπή του στο BBC Radio 6, "Iggy Confidential". Οι TWIN NOIR συμπεριλήφθηκαν στη λίστα της European Music Initiative, "Europelive" στους "50 πιο υποσχόμενους Ευρωπαίους καλλιτέχνες" ενώ έχουν εμφανιστεί στα "Wave Gothic Treffen" και "Extramuralhas Festival".

TWIN NOIR Photo by Florian Kehbel

https://www.twinnoir.com/

https://www.facebook.com/twinnoirofficial

https://twinnoir.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/@twinnoiroffical

 

GREY GALLOWS ft. Cleopatra Kaido

Οι Grey Gallows (darkwave/coldwave) σχηματίστηκαν στην Πάτρα το 2016. Το 2018 κυκλοφορεί το πρώτο τους άλμπουμ "Tears" από την In Club Records. To 2019 κυκλοφορεί από την Secret Sin Records το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Shades".

Έχοντας υπογράψει με το Γερμανικό label Cold Transmission το 2021, κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο "Garden of lies" και το 2023 το άλμπουμ "Strangers".

Επίσης έχοντας ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αρκετά σημαντικά ονόματά της εγχώριας αλλά και της Ευρωπαϊκής εναλλακτικής σκηνής όπως COVENANT,Spirtual Front, Antimatter, Ultra Sunn, Sixth June, IAMTHESHADOW, Cique D'Ess, Iamnoone, Ductape, Letten 94, Incirrina, Convex Model, Kalte Nacht, Cold Remembrance, Mosquito την ίδια χρονιά θα συμμετάσχουν και στο Wave Gottik Treffen καθώς και στο warm up του Death Disco Open Air Festival.

Μαζί με τους Grey Gallows η Cleopatra Kaido (Midnight Poetry), μια από τις πλέον εκφραστικές φωνές της εγχώριας dark alternative σκηνής. Μετά από τη συνεργασία τους σε 2 πολύ επιτυχημένα singles, "Dissociation" και "Nothing To Believe" η Cleopatra θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τους Grey Gallows

Grey Gallows

https://www.facebook.com/greygallowsband

https://greygallowsgr.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/grey_gallows_gr

 

VENTIRATI

Οι Ventirati ιδρύθηκαν το 2000, αντλώντας επιρροές από το darkwave και το psychobilly. Μετά από μια επιτυχημένη περίοδο 4 ετών με shows, εμφανίσεις στο ραδιόφωνο και demo recordings, διαλύθηκαν σταδιακά λόγω άλλων δεσμεύσεων. Ενώθηκαν ξανά το 2019 με ανανεωμένο lineup. Από το 2023, μέλη της μπάντας είναι ο Στέφανος (guitar/vox), ο Σωτήρης (bass/vox) και ο Σπύρος (synths). Οι creative-recording-live δραστηριότητές τους συνεχίζονται.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 κυκλοφόρησε το debut album, "Victorian" από τη Sleazy Riders Records, με το πρώτο single, "Sin City" να έχει προηγηθεί με μεγάλη επιτυχία!

ventirati

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063545978243

https://www.instagram.com/ventirati_official

https://www.youtube.com/@ventiratiofficial5635

 

Tickets:

· Presale : 15€ (online) -https://www.more.com/music/twin-noir/

· Door : 20€

electrospank

voodood