ΑΝΟΗΝΙ & ΤΗΕ JOHNSONS - Με νέο SINGLE πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της περιοδείας της στο Ηρώδειο

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 16:56
Γράφτηκε από:

ANOHNI and THE JOHNSONS

BREAKING

New Single

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VISUALISER

https://youtu.be/9VOn8RLPUcM

Anohni Isn’t Afraid of the Darkness. Three decades into her career, the art-pop musician is still embracing new sounds, carrying stories from the past and interrogating all kinds of power.

- The New York Times

Η Anohni, δύο μέρες πριν από την εμφάνισή της μαζί με τους The Johnsons στο Ηρώδειο, παρουσιάζει το νέο single της “Breaking”. Το τραγούδι προέκυψε μέσα από τα sessions του τελευταίου της άλμπουμ “My Back Was A Bridge For You To Cross” που κυκλοφόρησε το 2023 λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Στο “Breaking” συναντάμε ένα λιτό σχήμα που αποτελείται από κιθάρα, κλαρινέτο και jazz φωνητικά. Το τραγούδι έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της περιοδείας στην Βόρεια Αμερική και η ίδια είπε σχετικά: «Ξεκινάμε αυτό το φθινόπωρο για μια σειρά συναυλιών στο Μεξικό, τις H.Π.Α και τον Καναδά. Είναι η πρώτη φορά που περιοδεύω έπειτα από το 2016 και η πρώτη μαζί με μπάντα εδώ και 14 χρόνια. Αισθάνομαι σα να θέλω να τραγουδήσω για τους ανθρώπους, να επιβεβαιώσω ότι αυτές οι στιγμές δε θα έρθουν ξανά και να εκφράσω την αίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει».

Το έκτο στούντιο άλμπουμ της ANOHNI, “My Back Was A Bridge For You To Cross” (2023), μιλάει για τις κοινωνικές δομές, την πνευματικότητα και τις σχέσεις μας με το περιβάλλον. Ο δίσκος ανακηρύχθηκε άλμπουμ της χρονιάς από το The New Yorker και την The Toronto Star. Η Politiken έγραψε γι’ αυτό πως είναι «μια λεπτή φλόγα που άναψε η σόουλ μουσική του παρελθόντος», ενώ η GAFFA το χαρακτήρισε ως «μια απόκοσμη εμπειρία». Η καλλιτέχνιδα επιδιώκει το θάρρος, την ανθεκτικότητα και την πνευματικότητα μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου σύγχρονο τοπίο και τονίζει: «Για μένα, δεν υπάρχει ουράνια ανάπαυλα· η δημιουργία είναι μια φασματική και θηλυκή συνέχεια και παραμένουμε αναφαίρετο μέρος της Φύσης».

Η ANOHNI επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά από αρκετά χρόνια και στις 13 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η Αθήνα θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της περιοδείας της. Στη σκηνή του Ηρωδείου η ANOHNI μαζί με το συγκρότημά της, τους The Johnsons θα ζωντανέψει τραγούδια της υπερ-εικοσαετούς καριέρας της θυμίζοντας την πνευματική φύση της μουσικής αλλά και τους λόγους της δικής της ανθεκτικότητας.

Περισσότερα: https://www.more.com/music/anohni-and-the-johnsons/

STREAM/BUY

https://anohni-johnsons.ffm.to/breaking

Κυκλοφορεί από την Rough Trade Records με την υποστήριξη της The Hubsters

Ακολουθήστε μας στα social media και στο You Tube

YouTube || Instagram || Facebook || Spotify || Souncloud