King Garcia // Marva Von Theo // Moon Moth @ Αστεροσκοπείο Αθηνών, 1/6/2024 Mikael P.

King Garcia // Marva Von Theo // Moon Moth @ Αστεροσκοπείο Αθηνών, 1/6/2024

Ακούσαμε για live στο Αστεροσκοπείο και πετάξαμε τη σκούφια μας! Πρόσφατη ήταν η περσινή εμπειρία από μουσικές στον κήπο αυτόν και θελήσαμε, σαν Sliding Backwards να είμαστε εκεί. Όχι φυσικά μόνο για τον χώρο, αλλά κυρίως για τις τρεις μπάντες που θα εμφανίζονταν. Άλλωστε η μουσική είναι αυτή που πάντα μας καθοδηγεί. Η εμπειρία ήταν υπέροχη και μέσω των φωτογραφιών και το video του φίλου μας, Μιχάλη Παπαϊωάννου, νομίζουμε πως θα καταφέρετε εύκολα να μπείτε στο κλίμα των όσων διαδραματίστηκαν εκεί, το προηγούμενο Σάββατο.
Κάθε μία από τις μπάντες έβαλε το δικό της λιθαράκι ώστε οι περίπου 100-130 καλεσμένοι στη γιορτή, να περάσουν ένα όμορφο βράδυ.
Marva Von Theo με τα ωραία φωνητικά και τους electro ήχους, είναι ένα δίδυμο που πλέον έχει την εμπειρία, σε κάθε χώρο, να προσαρμόζει τον ήχο του. Αρκετά πιο έντονο φυσικά το beat σε σχέση με την φορά που τους είδαμε στην Αγγλικανική Εκκλησία, όπου ο χώρος το απαιτούσε. Εξίσου καλοί όμως και ιδανικοί στο να ανοίξουν τη βραδιά, μπροστά σε ένα κοινό που είχε σχεδόν γεμίσει το χώρο.

marva von theo 2024 07

marva von theo 2024 09

marva von theo 2024 03

Μarva Von Theo set list:
Fame and Gold
Love
What is it about me that you love
Bittersweet Sunday
Reaching the stars
The woman I left behind (ακυκλοφόρητο)

Μετά από τα 25 περίπου λεπτά του set των ΜvT, ήταν η ώρα των ατμοσφαιρικών Moon Moth να εμφανιστούν στη σκηνή. Τυχαίο γεγονός αλλά και τις δύο φορές που έχουμε βρεθεί στο χώρο, οι ΜΜ ήταν στο line up. Πιο αιθέριες μουσικές εδώ, αρκετά πιο dark φυσικά, ένα σκοτεινό πέπλο ψυχεδέλειας με ηλεκτρονικά στοιχεία, έδωσε το κατιτίς στο να γίνει πιο μυστηριώδης η βραδιά. Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος και αυτό φάνηκε ακόμα και στο σημείο που έγινε ένα λαθάκι και το κομμάτι ξεκίνησε από την αρχή, με το κοινό να καταχειροκροτά.

moon moth 2024 02

moon moth 2024 11

moon moth 2024 07

H νύχτα είχε πέσει για τα καλά πλέον, όλοι φαινόταν πως διασκέδαζαν, άλλωστε ήταν Σάββατο βράδυ, πρώτο του καλοκαιριού, σε πανέμορφο χώρο και με ταιριαστές μουσικές. Έλειπε το κερασάκι, όχι όμως για πολύ. Οι αγαπημένοι King Garcia, εμφανίστηκαν και αντί κερασιού, πρόσφεραν ολόκληρο... καρπούζι. Είναι μια καταπληκτική μπάντα και το μείγμα jazz, folk, progressive που παίζουν, αν μη τι άλλο, είναι απολαυστικό. Σας τα είχαμε γράψει και την τελευταία φορά που τους είχαμε δει, το λέμε και τώρα, πως πραγματικά αξίζει να τους δείτε, ξανά και ξανά. Στο συγκεκριμένο live έδωσαν αυτό το κάτι παραπάνω στον κόσμο από θέμα ενέργειας και έντασης. Ο Kamil (ντράμερ) από την αρχή είπε στο κοινό να μην ντρέπεται και να έρθει αν θέλει πιο κοντά, έτσι κάποιοι κατέληξαν να χορεύουν, κάτι που μάλλον έπρεπε να κάνουν όλοι τελικά. Ο δυναμισμός από τις μουσικές των ΚG παρέσυρε τους πάντες, μέχρι και περαστικούς που κοίταγαν απ'έξω από τα κάγκελα του χώρου και πιθανότατα λικνίζονταν. Πάντως, όσοι θα συνέχιζαν και αλλού μετά, έφυγαν…μπριζωμένοι. Όσοι πάλι θα επέστρεφαν σπίτι, πήραν μαζί τους την θετική αύρα της μπάντας αλλά και ένα αίσθημα πληρότητας, καθότι άκουσαν jazz/fusion, electronica αλλά και αιθέρια ψυχεδέλεια διαδοχικά, από τρεις πολύ καλές μπάντες, σε έναν ιδανικό για καλοκαίρι χώρο. Υπέροχα δηλαδή…

king garcia asteroskopeio 05

king garcia asteroskopeio 08

king garcia asteroskopeio 02

Κing Garcia set list
Anise
We Echo
Magnolia
Hamelin
The Day We Lost Everything
SWEAT
Ederlezi -Goran Bregovic cover
Closer (A Tale of All Cities)

Υ.Γ: Να σημειώσω τέλος, πως αν και συνήθως το καθιστό μας χαλάει, ήταν τόσο ωραίο το κλίμα και η βραδιά στο σύνολό της, που η φάση με τις καρέκλες και τα μαξιλάρια στην πρώτη σειρά, έδωσαν παρεΐστικη χροιά στο live.

Photos/video: Mikael P.


 

Διαβάστε επίσης